Volledig scherm
Apple © Getty Images

Gezichtsherkenning wijst student aan als dief, Apple aangeklaagd

Een student in New York heeft Apple aangeklaagd. De software van Apple met gezichtsherkenning zou hem ten onrechte hebben aangemerkt als dader van diefstallen in Apple Stores. 

De achttienjarige Ousmane Bah zegt in november te zijn gearresteerd in zijn huis in New York, op verdenking van diefstal, meldt Bloomberg. 

De achttienjarige Bah vermoedt dat hij slachtoffer is van identiteitsfraude: ooit raakte hij een rijbewijs (zonder foto) kwijt, dat mogelijk is gebruikt door de echte dief. 

Degene op de foto bij het arrestatiebevel zat, was niet Bah. Ook zou hij ten tijde van een van de diefstallen, die in Boston plaatsvond, honderden kilometers verderop zijn geweest voor een eindexamenfeest. 

De verschillende aanklachten hebben tot ‘veel stress en problemen’ geleid bij Bah. 

  1. Twaalf Israëlische tieners verdacht van groepsverkrachting Britse toeriste op Cyprus

    Twaalf Israëli­sche tieners verdacht van groepsver­krach­ting Britse toeriste op Cyprus

    Twaalf Israëliërs, in leeftijd variërend van 15 tot 18 jaar, blijven nog zeker acht dagen in de politiecel op het Grieks-Turkse eiland Cyrpus, omdat ze worden verdacht van groepsverkrachting van een 19-jarige Britse toeriste. Volgens de vrouw, die vakantie vierde in de badplaats Ayia Napia, had ze een prille verhouding met één van de verdachten. Maar toen ze met hem op haar hotelkamer zat, stormden zijn elf vrienden binnen waarna de vrouw volgens eigen zeggen langdurig werd misbruikt.