2018 HONGARIJE
Rea Milla een somalische vluchteling en nu een topmodel Model Kafia Mahdi aka Rea Milla
Volledig scherm
PREMIUM
2018 HONGARIJE Rea Milla een somalische vluchteling en nu een topmodel Model Kafia Mahdi aka Rea Milla © AVANTAGE MODELS HUNGARY

Gevluchte Somalische is nu fotomodel in Hongarije

Voordat Kafiya met haar moeder in Somalië skypet, doet ze haar hoofddoek om. Zorgvuldig rond de haarlijn gestoken, precies zoals de vrouwen thuis. Moeder moet geen argwaan krijgen. Want een hoofddoek draagt Kafiya al jaren niet meer. Sterker, in Hongarije heeft de Somalische vluchtelinge zich bekeerd tot een christelijke kerk van een Amerikaanse evangelist.

Haar moeder zou ontdaan zijn en problemen riskeren met buren en bekenden als ze erover sprak. Een dochter die de islam afzweert is ongeveer het ergste wat een gelovige Somalische familie kan overkomen. Want christenen hebben het moeilijk in het land waar moslimextremisten van Al Shabaab regelmatig mensen vermoorden om hun geloof. Er leeft nog maar een handje christenen in het oost-Afrikaanse land.

  1. Traangas en rubberkogels bij protesten tegen Braziliaanse president

    Traangas en rubberko­gels bij protesten tegen Braziliaan­se president

    In Brazilië zijn zondag voor het eerst sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, groepen mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen het regeringsbeleid van president Jair Bolsonaro. Daarbij kwam het in São Paulo en Rio de Janeiro tot confrontaties met aanhangers van de president en met de politie. In São Paulo trad de mobiele eenheid op met traangas en rubberkogels om de rivaliserende groepen uiteen te drijven.