Franse politie.
Volledig scherm
Franse politie. © ANP

Franse serieverkrachter opgepakt

In Noord-Frankrijk is een 56-jarige man aangehouden die heeft bekend zo’n 40 verkrachtingen en aanrandingen te hebben gepleegd. ,,Er zijn ook minderjarige slachtoffers’’, aldus openbaar aanklager Jean-Philippe Vicentini tijdens een persconferentie.

 1. Rusland oefent met nucleaire Yars-raketwerper: wat kan die en hoe groot is de kans dat Poetin hem inzet?
  PREMIUM

  Rusland oefent met nucleaire Yars-raketwer­per: wat kan die en hoe groot is de kans dat Poetin hem inzet?

  De Russische troepen zijn aan het oefenen met hun nieuwste ballistische raketwerper, genaamd Yars. Is het hun bedoeling om deze nucleaire raketten binnenkort op westerse landen te laten neerkomen? De Belgische luitenant-kolonel Tom Simoens ziet er vooral veel spierballengerol in, maar waarschuwt voor de gevolgen als Rusland het tuig ooit écht zou inzetten. “Het zijn deze wapens waar de Russen het over hebben wanneer ze zeggen dat ze Londen kunnen platleggen.”
 2. Schatrijke Belgische barones op straat doodgeschoten, vermoedelijk door stiefzoon
  PREMIUM

  Schatrijke Belgische barones op straat doodgescho­ten, vermoede­lijk door stiefzoon

  De echtgenote van ooit een van de rijkste Belgen is voor haar woning op straat met vier kogels doodgeschoten, vermoedelijk door haar stiefzoon. Myriam ‘Mimi’ Ullens de Schooten (70) was een van de meest markante figuren van de Belgische adel: steenrijk getrouwd en met een hart van goud. Met haar stichting hielp Mimi, die zelf borstkanker had overwonnen, kankerpatiënten. Ze veilde zelfs haar eigen peperdure kunst voor hen.