Het appartement van Jeffrrey Epstein in Parijs waar zijn vermeende meisjesleverancier Jean-Luc Brunel begin jaren negentig jonge fotomodellen zou hebben verkracht. Onder hen de toen net 18 geworden Nederlandse Thysia Huisman.
Volledig scherm
Het appartement van Jeffrrey Epstein in Parijs waar zijn vermeende meisjesleverancier Jean-Luc Brunel begin jaren negentig jonge fotomodellen zou hebben verkracht. Onder hen de toen net 18 geworden Nederlandse Thysia Huisman. © AP

Franse ‘meisjesronselaar’ van Epstein aangeklaagd en voorlopig opgesloten

De Franse modellenagent die donderdag werd opgepakt omdat hij jonge meiden zou hebben geronseld voor de Amerikaanse seksmiljardair Jeffrey Epstein, blijft voorlopig vastzitten. Jean-Luc Brunel (74) is in staat van beschuldiging gesteld voor een reeks aanrandingen en verkrachtingen van minderjarigen, seksuele intimidatie, mensenhandel en bendevorming.

  1. Brazilië laat vliegdekschip vol giftig materiaal zinken in oceaan: ‘Milieuramp dreigt’
    UPDATE

    Brazilië laat vliegdek­schip vol giftig materiaal zinken in oceaan: ‘Milieuramp dreigt’

    De Braziliaanse marine heeft vrijdag een beschadigd vliegdekschip dat vol asbest, verf en andere giftige stoffen zit in de Atlantische Oceaan laten zinken. Milieuactivisten protesteerden al langer tegen de plannen van marine, die beweerde dat er geen alternatief was voor het buiten gebruik gestelde vaartuig. Ook het Openbaar Ministerie en de Braziliaanse milieudienst Ibama waren tegen het afzinken van het vliegdekschip.