Het appartement van Jeffrrey Epstein in Parijs waar zijn vermeende meisjesleverancier Jean-Luc Brunel begin jaren negentig jonge fotomodellen zou hebben verkracht. Onder hen de toen net 18 geworden Nederlandse Thysia Huisman.
Volledig scherm
Het appartement van Jeffrrey Epstein in Parijs waar zijn vermeende meisjesleverancier Jean-Luc Brunel begin jaren negentig jonge fotomodellen zou hebben verkracht. Onder hen de toen net 18 geworden Nederlandse Thysia Huisman. © AP

Franse ‘meisjesronselaar’ van Epstein aangeklaagd en voorlopig opgesloten

De Franse modellenagent die donderdag werd opgepakt omdat hij jonge meiden zou hebben geronseld voor de Amerikaanse seksmiljardair Jeffrey Epstein, blijft voorlopig vastzitten. Jean-Luc Brunel (74) is in staat van beschuldiging gesteld voor een reeks aanrandingen en verkrachtingen van minderjarigen, seksuele intimidatie, mensenhandel en bendevorming.

  1. Mexico en de VS akkoord over ‘blijf-in-Mexico’-regel voor asielzoekers

    Mexico en de VS akkoord over ‘blijf-in-Mexi­co’-re­gel voor asielzoe­kers

    De Verenigde Staten en Mexico hebben een akkoord gesloten over de ‘blijf in Mexico’-regel voor migranten uit Centraal-Amerika die asiel aanvragen in de VS. De overeenkomst tussen de twee buurlanden betekent dat mensen de reactie op hun asielverzoek voor de VS in principe in Mexico moeten afwachten, tot onvrede van president Joe Biden die het harde immigratiebeleid van zijn voorganger Trump wil verzachten.