Volledig scherm
© REUTERS

Foutje: vliegtuig landt in Edinburgh in plaats van in Düsseldorf

Een vlucht van British Airways van Londen naar Düsseldorf is vanochtend per abuis in Edinburgh in Schotland geland. De piloot had de verkeerde papieren meegekregen.

De passagiers hadden niets door. Pas toen uit de luidsprekers ‘Welcome to Edinburgh’ klonk, begon er iets te dagen. Al dachten de meesten dat de piloot in een lollige bui was en een grap maakte. 

Het toestel dat vanaf London City Airport was vertrokken ging daarna alsnog naar Duitsland. British Airways (BA) had de vlucht uitbesteed aan WDL Aviation, een leasemaatschappij. De twee bedrijven zoeken uit hoe het kan dat de piloot de verkeerde vluchtgegevens kreeg. 

BA wil volgens de BBC niet zeggen hoeveel passagiers er naar de verkeerde stad werden gevlogen. De maatschappij benadrukt dat de piloot absoluut niet verdwaald was, maar dat hij domweg de verkeerde vluchtgegevens had gekregen en dus een vlucht naar Edinburgh maakte.

Eenmaal geland vroeg de piloot wie er alsnog naar Düsseldorf wilde. Iedereen stak zijn hand op. Na tweeënhalf uur was het toestel getankt en klaar om verder te vliegen.