De moordenaar van Samuel Paty lijkt contact te hebben gehad met de aanslagpleger in Nice.
Volledig scherm
De moordenaar van Samuel Paty lijkt contact te hebben gehad met de aanslagpleger in Nice. © REUTERS

Foto moordenaar Paty op telefoon van aanslagpleger Nice

Franse onderzoekers hebben een foto van de moordenaar van de leraar Samuel Paty ontdekt op de telefoon van de dader van een aanval met drie doden in Nice. De twee terreurdaden vonden kort na elkaar plaats.

 1. LIVE | Zelenski: ‘Rusland moet officieel worden bestempeld als terroristische staat’
  oorlog oekraïne

  LIVE | Zelenski: ‘Rusland moet officieel worden bestempeld als terroristi­sche staat’

  De Oekraïense president Zelenski heeft Rusland beschuldigd van het voeren van een terreurbeleid. ,,Ik zal de wereld eraan blijven herinneren dat Rusland eindelijk officieel erkend moet worden als een terroristische staat, als sponsor van terrorisme”, zei hij zaterdagavond in een videoboodschap. Hij wil er aan het begin van de week over praten met de deelnemers aan de speciale EU-top in Brussel. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.
 2. Negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten in school Texas, VS reageert geschokt
  Update

  Negentien kinderen en twee leraren doodgescho­ten in school Texas, VS reageert geschokt

  Een 18-jarige jongeman heeft in een basisschool in de Amerikaanse staat Texas negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten, meldt de Texaanse staatspolitie. De kinderen variëren in leeftijd van 7 tot 10 jaar. De schutter werd ter plekke door politieagenten doodgeschoten. De schietpartij leidt in de Verenigde Staten tot geschokte reacties. Het gaat om de dodelijkste schietpartij op een basisschool in tien jaar tijd.