Volledig scherm
Het pasgeboren doodshoofdaapje op de rug van de moeder. © Franz Frieling

Feest in Tierpark Nordhorn: doodshoofdaapje geboren

Groot feest in het Tierpark in het Duitse Nordhorn: voor het eerst sinds 7 jaar is er weer een doodshoofdaapje geboren. De 9-jarige Lisa is de moeder van het jong dat een enthousiast onthaal kreeg in het apenverblijf van het Tierpark.

De geboorte van een doodshoofdaapje is zeer bijzonder. Deze apensoort leeft in vrouwengroepen; een mannetje wordt alleen geduld in de paartijd. Het Tierpark vlak over de grens bij Almelo heeft één mannelijk doodshoofdaapje; hij leeft afzonderlijk van de vrouwtjes.

De eerste 4 weken blijft het apenjong op de rug van de moeder. Komende herfst wordt na de eerste controle duidelijk of het een mannetje of een vrouwtje is.

  1. Slachtoffer huiselijk geweld huilt van geluk na gratis reparatie voortand
    video

    Slachtoffer huiselijk geweld huilt van geluk na gratis reparatie voortand

    Een tandarts uit Texas heeft kosteloos het gebit hersteld van een 28-jarige vrouw die slachtoffer is van huiselijk geweld. Kyleigha Scott kreeg twee jaar geleden een kopstoot van haar toenmalige vriend waardoor één van haar voortanden afbrak. Recent besloot ze de tand te laten trekken, omdat ze af wilde van de herinnering aan die rotperiode. Maar de tandarts besloot anders. Filmpjes die hij na de behandeling maakte van de confrontatie van Scott met haar nieuwe lach zijn hartverwarmend.