Extreem winterweer in Alpen. ‘Dit zie je maar eens in de honderd jaar’

Vijf vragenHevige sneeuwval levert ook de komende dagen chaos en levensgevaarlijke situaties op in de Alpen. Wat is er precies aan de hand? En belangrijker: wat is de oorzaak, en gaat het vaker gebeuren? Moeten we ons zorgen maken over onze wintersport? Vijf vragen over de sneeuwchaos.

Al dagen sneeuwt het extreem in de Alpenlanden Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en voorlopig is het einde nog niet in zicht. Dorpen zijn van de buitenwereld afgesloten en toegangswegen zijn dicht of moeilijk begaanbaar. Oostenrijk, de favoriete bestemming van de circa 800.000 Nederlanders die elk seizoen op wintersport gaan, is het hardste getroffen. 

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.