Volledig scherm
© EPA

Explosie verwoest Duits huis, dode gevonden

Een enorme explosie heeft zondag een woning in de Duitse plaats Rettenbach am Auerberg, ten zuidwesten van München, met de grond gelijkgemaakt. 

De reddingsdiensten hebben in de nacht van zondag op maandag een dode gevonden. Het gaat vermoedelijk om de 42-jarige mannelijke bewoner van het huis. Eerder werd de 39-jarige vrouw van de man al gevonden. Hun zevenjarige dochter wordt nog vermist.

Aan het begin van de avond zijn schijnwerpers geplaatst rond de rampplek om de hele nacht te kunnen doorwerken. Ongeveer 350 mensen graven met blote handen in het puin. Naast speurhonden worden ook camerasondes gebruikt.

Aanvankelijk werd gevreesd dat er mogelijk zeven personen lagen bedolven onder het ingestorte pand van drie verdiepingen. De twee zoons van het echtpaar waren echter niet thuis en een alleenstaande vrouw die er woonde evenmin.

De oorzaak van het ongeluk is niet bekend. Het vermoeden van een gasexplosie kon niet worden bevestigd. Het huis zou niet eens aangesloten zijn op het aardgasnet.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© EPA
  1. Juffrouw aan Joodse scholieren: 'Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

    Juffrouw aan Joodse scholieren: 'Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

    Een lerares van een Britse basisschool is deze week in opspraak geraakt nadat ze in de klas een grensoverschrijdende en zwaar antisemitische opmerking had gemaakt. De juf waarschuwde haar scholieren ‘dat ze hen naar de gaskamer zou sturen’ als ze hun huiswerk niet zouden maken. Daarmee verwees de juffrouw naar de gruwelijke taferelen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz hebben afgespeeld.