Explosie in gebouw Houston zorgt voor grote ravage en minstens twee doden

video/updateEen zware explosie in een winkel voor machines in de Texaanse stad Houston heeft vandaag grote ravage aangericht. Volgens lokale media kwamen er in een grote straal rond de ontploffing brokstukken neer. Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen.

De klap, die zich omstreeks half vijf in de ochtend in het noordwesten van de stad voordeed, was naar verluidt in een groot deel van Houston te horen. Mensen die wakker schrokken vertelden dat hun woning trilde. Ramen en deuren van omliggende gebouwen vlogen uit de sponningen.

Na de explosie brak brand uit en de rook was van kilometers afstand zichtbaar. De politie van Houston liet via Twitter weten zich naar de locatie te spoeden. Brandweerlieden vroegen de toegesnelde pers uit de weg te gaan, vanwege de mogelijke gevaren.

Wat er precies is ontploft, is vooralsnog niet duidelijk. Een groot gebied rond de plaats van de explosie is door agenten afgezet. Publiek en verkeer wordt geadviseerd weg te blijven uit de omgeving.

Volledig scherm
Brandweerlieden in actie in Houston (foto ter illustratie) © Shutterstock
  1. Ontsnapte Russin weer in quarantaine, Nederlandse cruisegangers vlogen stiekem naar huis
    liveblog corona

    Ontsnapte Russin weer in quarantai­ne, Nederland­se cruisegan­gers vlogen stiekem naar huis

    Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug.