Voormalig agent Thomas Lane (midden) heeft gezegd schuldig te zijn aan medeplichtigheid aan doodslag op George Floyd. Ook op de afbeelding, zijn voormalige collega's Tou Thao (links) en J. Alexander Kueng.
Volledig scherm
Voormalig agent Thomas Lane (midden) heeft gezegd schuldig te zijn aan medeplichtigheid aan doodslag op George Floyd. Ook op de afbeelding, zijn voormalige collega's Tou Thao (links) en J. Alexander Kueng. © via Reuters

Ex-politieagent zegt medeplichtig te zijn aan doodslag op Floyd: ‘Een belangrijke stap’

Een ex-politieagent van de Amerikaanse stad Minneapolis heeft gezegd schuldig te zijn aan medeplichtigheid aan doodslag op George Floyd. 

  1. Chauffeur truck met 53 dode migranten Texas had vermoedelijk drugs gebruikt

    Chauffeur truck met 53 dode migranten Texas had vermoede­lijk drugs gebruikt

    De vermoedelijke bestuurder van een vrachtwagen in Texas waarin maandag meer dan vijftig dode migranten werden aangetroffen, was onder invloed van methamfetamine toen de politie hem vond. Dat zegt Henry Cuellar, de Democratische vertegenwoordiger van het district dat het oostelijke deel van San Antonio omvat. Cuellar baseert zich daarbij op gerechtelijke documenten die hij heeft ingezien. Methamfetamine, oftewel ‘meth’, is een krachtige synthetische drug die het gedrag van de gebruiker sterk beïnvloedt.