Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) ontmoet de Amerikaanse minister Mike Pompeo (Buitenlandse Zaken) op Road to Heartland in Kasas, Verenigde Staten.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) ontmoet de Amerikaanse minister Mike Pompeo (Buitenlandse Zaken) op Road to Heartland in Kasas, Verenigde Staten. © ANP

Even op en neer naar Kansas voor onderonsje met de Amerikanen

De Amerikaanse buitenlandminister Pompeo is duidelijk: dat Nederland en de VS samen een internationale handelstop organiseren, is ‘ongelooflijk goed’ voor de trans-Atlantische band. Die kan zo'n goedmakertje ook wel gebruiken.

  1. LIVE |Russisch parlement schrapt maximumleeftijd soldaten, veiling songfestivaltrofee ondersteunt Oekraïens leger
    oorlog oekraïne

    LIVE |Russisch parlement schrapt maximum­leef­tijd soldaten, veiling songfesti­valt­ro­fee onder­steunt Oekraïens leger

    Het Russische parlement heeft woensdag een wetsvoorstel goedgekeurd die de maximumleeftijd voor beroepsmilitairen schrapt. Het voorstel wordt wet na de handtekening van president Vladimir Poetin. Momenteel kunnen alleen Russen van 18-40 jaar en buitenlanders van 18-30 jaar in dienst treden van het Russische leger. Intussen veilen de Oekraïense winnaars van het Eurovisie Songfestival hun trofee om geld in te zamelen voor het leger van hun land. Dat meldt Kalush Orchestra op Instagram. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.