De 12-jarige Archie Battersbee uit het Verenigd Koninkrijk liep zware hersenschade op.
Volledig scherm
De 12-jarige Archie Battersbee uit het Verenigd Koninkrijk liep zware hersenschade op. © Facebook/Hollie Dance

Europees Hof voor Rechten van de Mens laatste hoop voor ouders van hersendode Britse jongen Archie (12)

In de juridische strijd over het rekken van het leven van de hersendode Britse jongen Archie (12) hebben de ouders een verzoek ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Juridisch gezien is het de laatste strohalm voor de familie. 

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. Vader doodgeschoten Jesse (6) tegenover complotdenker: ‘Jouw leugens maken ons leven een hel’

  Vader doodgescho­ten Jesse (6) tegenover complotden­ker: ‘Jouw leugens maken ons leven een hel’

  In Austin, Texas, loopt een proces tegen de fameuze Amerikaanse complotdenker Alex Jones. Die beweerde jarenlang dat de schietpartij op de basisschool van Sandy Hook in 2012, waarbij twintig kinderen en zes volwassenen werden doodgeschoten, nooit echt heeft plaatsgevonden. De ouders van een van de slachtoffertjes eisen nu een schadevergoeding van 150 miljoen dollar (ongeveer 148 miljoen euro) van Jones, nadat ze jarenlang werden lastiggevallen door aanhangers die zijn onzin geloofden.