Een Boeing 737-800 van de Belarussische staatsluchtvaartmaatschappij Belavia.
Volledig scherm
Een Boeing 737-800 van de Belarussische staatsluchtvaartmaatschappij Belavia. © REUTERS

EU weert Belarussische vliegtuigen vanaf middernacht als straf voor ‘kaping’ Ryanair-vlucht met dissident

Vliegtuigen van Belarussische maatschappijen zijn vanaf vrijdag middernacht niet langer welkom in de Europese Unie. De EU-landen, die Belarus zo willen straffen voor de gedwongen landing van een Ryanair-vlucht met een dissident aan boord, zullen dat vrijdag in gang zetten, zeggen diplomaten. De internationale luchtvaartbrancheorganisatie IATA hekelt de nieuwe Europese veiligheidsrichtlijn. 

 1. Drama in rechtszaal Belarus: politiek activist probeert zichzelf te doden voor ogen aanwezigen

  Drama in rechtszaal Belarus: politiek activist probeert zichzelf te doden voor ogen aanwezigen

  Een politiek activist in Belarus heeft zich dinsdagmiddag in een rechtszaal in Minsk met een pen in de nek gestoken in een poging zichzelf van het leven te beroven. Volgens de oppositieleidster in ballingschap Svetlana Tichanovskaja gaat het om Stepan Latypov (41). Hem zou zijn verteld dat zijn familie en buren vervolgd zouden worden als hij niet schuldig pleitte op de eerste dag van zijn proces, melden Belarussische media.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.