China en de EU beklonken de principeovereenkomt op een videoconferentie. Van linksboven de klok rond: de Chinese President Xi Jinping, voorzitter van de Uropese Raad Charles Michel, EU Commissie voorzitter Ursula von der Leyen, president Emmanuel Macron van Frankrijk en de Duitse bondskanselier Merkel.
Volledig scherm
China en de EU beklonken de principeovereenkomt op een videoconferentie. Van linksboven de klok rond: de Chinese President Xi Jinping, voorzitter van de Uropese Raad Charles Michel, EU Commissie voorzitter Ursula von der Leyen, president Emmanuel Macron van Frankrijk en de Duitse bondskanselier Merkel. © AP

EU en China tekenen belangrijk principeakkoord over investeringen

De Europese Unie en China hebben vanmiddag na zeven jaar onderhandelen een principeovereenkomst getekend over investeringen. Daardoor moeten Europese bedrijven makkelijker toegang krijgen tot de Chinese markt en zou er een meer gelijk speelveld ontstaan.

  1. Extreem korte vluchten in luxe privéjet: Greenpeace is ‘schaamteloze‘ miljonair spuugzat
    roep om verbod

    Extreem korte vluchten in luxe privéjet: Greenpeace is ‘schaamte­lo­ze‘ miljonair spuugzat

    Greenpeace is woest dat de ‘allerrijksten’ nog altijd volop gebruikmaken van het privévliegtuig. Uit een inventarisatie van het onafhankelijke onderzoeksbureau CE Delft blijkt dat het aantal privévluchten in de EU met 64 procent is toegenomen. ,,Het is schaamteloos dat de allerrijksten te midden van een klimaatcrisis kiezen voor de meest vervuilende manier van reizen. Er moet zo snel mogelijk een verbod op privéjets komen”, zegt een woordvoerder van Greenpeace tegen deze site.