EU-buitenlandchef Josep Borrell.
Volledig scherm
EU-buitenlandchef Josep Borrell. © AP

EU-Buitenlandchef Borrell na resultaatloos topoverleg Servië en Kosovo: ‘Er is geen alternatief voor dialoog’

Servië en Kosovo zijn vandaag in urenlang vredesoverleg in Brussel tot geen enkel resultaat gekomen, maar blijven wel met elkaar in gesprek. ,,Ze hebben allebei begrepen, denk ik, dat er geen alternatief is voor dialoog”, aldus EU-buitenlandchef Josep Borrell na afloop, die de bijeenkomst leidde.

  1. Plan ontvoering minister lijkt zeer serieus, maar politie wist ervan: ‘Nederlands kenteken is direct verdacht’

    Plan ontvoering minister lijkt zeer serieus, maar politie wist ervan: ‘Nederlands kenteken is direct verdacht’

    De poging tot ontvoering van de Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne was zeer serieus. Daar gaan Belgische autoriteiten vanuit. De politie was echter voorbereid en schroefde de beveiliging bij het huis van de minister fors op. Met de mislukte actie schiet de georganiseerde drugscriminaliteit zichzelf in de voet, zegt de bekende Belgische misdaadjournalist Faroek Özgünes. ,,De aanpak krijgt nu nog meer prioriteit.”
  2. Auto met kalasjnikov en flessen benzine gevonden bij huis Belgische minister, vierde verdachte nog voortvluchtig

    Auto met kalasjnik­ov en flessen benzine gevonden bij huis Belgische minister, vierde verdachte nog voortvluch­tig

    De Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne wordt extra streng beveiligd nadat bij zijn villa in Kortrijk een auto met Nederlandse nummerplaten werd aangetroffen waarin onder meer een kalasjnikov lag. Ook zijn er spanbanden gevonden, waarmee iemand vastgebonden kan worden. Drie Nederlandse verdachten (20, 29 en 48 jaar) zijn opgepakt in Den Haag en Leidschendam. Een vierde verdachte is nog op de vlucht.