Een Birmese python (foto ter illustratie)
Volledig scherm
Een Birmese python (foto ter illustratie) © Wikipedia

Enorme wurgslang bewaakt hennepkwekerij in flat

De politie van de Belgische provincie Luik heeft bij een inval in een kleine hennepkwekerij een vier meter lange en 50 kilo zware Birmese python aangetroffen. Er moesten vijf brandweermannen aan te pas komen om de geschubde ‘bewaker’ te vangen.

De huiszoeking vond plaats in het kader van een drugsonderzoek in de regio. Er werd maar een tiental cannabisplantjes aangetroffen in het appartement, maar het meest opvallende was het enorme reptiel dat de politie aantrof. ,,De slang kroop er vrij rond”, vertelde politiechef Philippe Gillard aan de krant La Meuse. Mogelijk wilde de eigenaar met het niet giftige dier potentiële dieven afschrikken of de politie intimideren.

De aangetroffen slang is een van de grootste slangensoorten ter wereld. ,,In gevangenschap worden ze zelden zo groot. In het wild kan de slang tot zeven meter lang worden”, zegt Michaël Robert van het Animal Rescue Team. ,,Dit vrouwtje was nog maar drie jaar”, aldus Robert nog. ,,We hadden nog nooit zo’n reusachtig beest gezien.” De slang werd in een kist overgebracht naar het Natuurhulpcentrum, een asiel voor exotische dieren in het Limburgse Opglabbeek.

Volledig scherm
© getty