Volledig scherm
De natuurbrand is ontstaan bij de urbanisatie Bello Horizonte in de Altos de Marbella. © Screenshot La Opinión de Málaga

Enorme natuurbrand bij Marbella: bewoners van 40 woningen geëvacueerd

In de heuvels bij het Zuid-Spaanse luxe-oord Marbella woedt een grote natuurbrand. Die bedreigt een urbanisatie waar uit voorzorg 40 woningen zijn ontruimd, melden Spaanse media.

Automobilisten belden omstreeks 20.20 uur noodnummer 112 met het bericht dat er een brand woedde vlakbij de tolweg AP-7 ter hoogte van kilometer 172. Dat is aan de oostkant van Marbella in de buurt van de urbanisatie Bello Horizonte. Die ligt in een gebied dat bekend staat als de Altos de Marbella. Veel bewoners begonnen met het in veiligheid brengen van hun auto's, anderen met het nathouden van hun woningen met tuinslangen en andere hulpmiddelen.  

Omdat het vuur zich razendsnel uitbreidde, kondigden de autoriteiten het rampenplan af en rukten hulpdiensten massaal uit. Zeventig brandweerlieden, geassisteerd door leden van de civiele bescherming, bestrijden het vuur. Ze krijgen materiële ondersteuning van korpsen uit het nabijgelegen Estepona en Coín. De burgemeester van Marbella is ter plaatse. De toegangswegen naar Los Altos de Marbella zijn afgesloten.

Omstreeks middernacht woedde de brand nog steeds. Volgens de laatste berichten zijn de vooruitzichten goed. Brandweerlieden bewaken de omtrek van het gebied zodat het vuur zich niet kan verspreiden door de oostenwind. 

Marbella staat bekend als vakantieoord voor de rijken der aarde. Die komen al sinds de jaren vijftig naar de badplaats aan de Costa del Sol. 

 1. Celstraffen voor mortuarium-personeel dat stiekem autopsie voetballer Sala filmde

  Celstraf­fen voor mortuarium-personeel dat stiekem autopsie voetballer Sala filmde

  De baas en een medewerkster van een mortuarium in de Britse plaats Bournemouth hebben respectievelijk veertien en vijf maanden celstraf gekregen omdat ze in het geheim opnamen maakten van de lijkschouwing van voetballer Emiliano Sala. De 28-jarige spits kwam 21 januari om het leven bij een vliegtuigongeluk boven het Kanaal. Volgens de rechter hebben directeur Sherry Bray (49) en personeelsleid Christopher Ashford (62) zich schuldig gemaakt aan ‘een wel heel morbide nieuwsgierigheid’.
 2. Brabander Johannes V., verdacht van moord op Roemeens meisje (11) omgekomen bij ongeval Escharen: politie denkt aan zelfmoord
  Update

  Brabander Johannes V., verdacht van moord op Roemeens meisje (11) omgekomen bij ongeval Escharen: politie denkt aan zelfmoord

  ESCHAREN - De 47-jarige Nederlander die een Roemeens meisje zou hebben gewurgd en massaal gezocht werd door de Roemeense politie, zou zelfmoord hebben gepleegd. Dat zeggen het Openbaar Ministerie Oost-Brabant en de politie. Het lijkt erop dat de man bewust op een vrachtwagen is ingereden in Escharen. Hij wordt ervan verdacht een 11-jarig meisje uit het Roemeense dorp Gura Şuţii te hebben vermoord.