Volledig scherm
PREMIUM
In een mars ter herinnering aan de vermoorde Julie Douib houdt een vrouw een portret van de omgekomen Franse vast. © AFP

Elke twee dagen doodt een man zijn vrouw in Frankrijk

Julie Douib alarmeerde de politie verschillende keren over haar ex, maar vond, net als vele anderen, geen gehoor. Hij schoot haar dood. Het was al de dertigste vrouwenmoord dit jaar in Frankrijk.

Julie Douib was 35 jaar oud toen ze twee weken geleden werd doodgeschoten. Ze had twee zoontjes van 8 en 10 jaar oud en scheidde vorig jaar van haar man, Bruno (43). Ze woonde sindsdien in een appartement op Corsica. ,,Het was een geweldige vrouw'', zei een vriendin in de Franse pers. ,,Maar ze had al verscheidene aanklachten ingediend tegen haar ex'', wist een tante op de radio.

Op zondag 3 maart rond 11.00 uur stond Bruno bij Julie voor de deur. Met een vuurwapen. De buren hoorden kort daarna 'twee knallen en een schreeuw'. Julie werd in haar buik geraakt en overleed kort erna aan haar verwondingen. Bruno gaf zichzelf aan bij de politie.

  1. Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantieoord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantie­oord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is laatstelijk veel in de bergen te vinden. Reed hij vorige week nog te paard over de flanken van de heilige berg Paektusan, dit keer deed hij een andere piek aan. Wat hij bij de berg Kumgang en het nabijgelegen Diamond Mountain-resort aantrof, kon de goedkeuring van de grote leider niet wegdragen. ‘Armetierig’, vindt Kim de faciliteiten die daar door Zuid-Korea zijn neergezet. En dus moet de boel, bij gebrek aan nationaal karakter, tegen de vlakte.