Volledig scherm
Een Duitse motoragent (archieffoto) © AP

Elf motorrijders verongelukt op Duitse wegen tijdens paasweekeinde

Tijdens het zonnige paasweekeinde zijn elf motorrijders op de Duitse wegen om het leven gekomen. Talloze anderen raakten gewond, zei de politie.

In het eerste kwartaal van dit jaar waren er aanzienlijk meer ongevallen met motoren op de Duitse wegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Alleen al in Noord-Rijnland-Westfalen, de dichtbevolkte deelstaat die aan ons land grenst, kwamen in het eerste weekeinde van april zes mensen om het leven door motorongevallen. 

Onder de 3.265 dodelijke verkeersslachtoffers bij de oosterburen sinds februari vorig jaar waren 699 motorrijders, zo meldt het federale bureau voor de statistiek. Een te hoge snelheid, gebrek aan kennis van de wegen en overmoed zijn veel voorkomende oorzaken van ernstige ongevallen, zegt de politie. 

Gelokt door het goede weer trokken veel motorrijders er het afgelopen paasweekeinde op uit. ,,Velen onderschatten de lange reis of de uitdagende wegen.’’

  1. Dochtertje (4) ziet hoe Nederlander haar moeder doodt met hakmes: ‘Ik zei stop, maar hij stopte niet’

    Dochtertje (4) ziet hoe Nederlan­der haar moeder doodt met hakmes: ‘Ik zei stop, maar hij stopte niet’

    De 42-jarige Nederlander Thomas C. bleef zijn vriendin steken, zelfs toen zijn dochtertje hem smeekte te stoppen. Dat bleek vandaag voor de Belgische rechter. C. wordt beschuldigd van doodslag op zijn 38-jarige vriendin en van poging doodslag op haar buurvrouw. ,,Mijn moeder is dood door mijn vader met een hakmes. Ik zei ‘stop’ maar hij stopte niet’’, verklaarde de 4-jarige dochter.