De 5-jarige Eitan overleefde de kabelbaanramp in Italië. Zijn ouders en broertje kwamen om.
Volledig scherm
De 5-jarige Eitan overleefde de kabelbaanramp in Italië. Zijn ouders en broertje kwamen om. © RV/Photonews

Eitan (5) verlaat ziekenhuis na kabelbaanramp: ‘Hem is verteld wat er is gebeurd’

De 5-jarige Eitan, die vorige maand als enige de kabelbaanramp in Italië overleefde, heeft het ziekenhuis verlaten. Hij is voldoende hersteld van zijn verwondingen en mocht met zijn tante mee. Hoewel zijn toestand flink is verbeterd, krijgt de kleuter voorlopig nog wel psychische hulp. Eitan verloor bij het drama zijn ouders, broertje en overgrootouders.

 1. Afghaanse tolken zijn leven in eigen land niet zeker, VS veroordeelt moordpartijen door Taliban

  Afghaanse tolken zijn leven in eigen land niet zeker, VS veroor­deelt moordpar­tij­en door Taliban

  Met het terugtrekken van de internationale troepenmacht uit Afghanistan grijpt de Taliban zijn kans. De radicaalislamitische herovert het land stukje bij beetje. Het maakt dat elke Afghaan die de internationale coalitie ooit hielp zijn of haar leven niet meer zeker is. Vooral tolken worden aangevallen. De VS reageerden vandaag woedend op dat gerichte geweld en Canada zwoor ‘onze tolken’ zo snel mogelijk een veilig heenkomen te bieden.
 2. Justitie Nederland begint eigen onderzoek naar dood Carlo (27): ‘Bizar wat daar is gebeurd’
  video
  2

  Justitie Nederland begint eigen onderzoek naar dood Carlo (27): ‘Bizar wat daar is gebeurd’

  Het Nederlandse Openbaar Ministerie begint een eigen onderzoek naar de gewelddadige dood van Carlo Heuvelman (27) op Mallorca. ,,Het is bizar wat daar is gebeurd. De maatschappelijke reactie spreekt voor zich”, zegt woordvoerster Mary Hallebeek. Er zijn officieel nog geen personen als verdachte aangemerkt, omdat het rechtshulpverzoek van de Spaanse politie nog steeds niet binnen is. ,,Maar dat weerhoudt ons er niet van om alvast zelf onderzoek te doen.”