Kinderen in het nieuwe vluchtelingenkamp op Lesbos.
Volledig scherm
Kinderen in het nieuwe vluchtelingenkamp op Lesbos. © BSR Agency

Duitsland wil ruim 1500 extra vluchtelingen uit Griekenland opnemen

Duitsland is bereid om naast maximaal 150 minderjarigen uit Moira, dat vrijdag al was toegezegd, nog eens 1553 vluchtelingen van vijf Griekse eilanden op te nemen. Daarover zijn de CDU/CSU en coalitiepartner SPD het vanmiddag eens geworden, zo maakte vicekanselier Olaf Scholz (SPD) bekend. 

  1. Spanje kiest voor keiharde corona-aanpak: regering wil avondklok tot mei volgend jaar

    Spanje kiest voor keiharde corona-aan­pak: regering wil avondklok tot mei volgend jaar

    Spanje wil met een keiharde aanpak het coronavirus de komende winter onder controle krijgen. De ministerraad besloot zondag om voor het hele land, behalve de Canarische eilanden, een avondklok in te stellen die, als het aan de regering ligt, tot 9 mei volgend jaar duurt. Dat betekent dat de mensen in Spanje ruim zes maanden lang de straat niet op zouden mogen tussen 23.00 en 6.00 uur, behalve voor werk. Ook mogen niet meer dan zes mensen bij elkaar komen.
  2. Reisadvies voor Italië en Oostenrijk aangescherpt, Griekse eilanden naar geel

    Reisadvies voor Italië en Oostenrijk aange­scherpt, Griekse eilanden naar geel

    Het reisadvies voor Italië wordt woensdag aangescherpt van geel (veiligheidsrisico’s) naar oranje, wat inhoudt dat alle niet-noodzakelijke reizen worden ontraden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat die maatregel wordt genomen omdat het aantal besmettingen met het coronavirus in heel Italië is toegenomen. Wie in Italië is geweest, moet tien dagen in thuisquarantaine. Ook het reisadvies voor een aantal deelstaten in Oostenrijk gaat naar oranje.