Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Pixabay

Duitsers schieten weer 'probleemwolf' dood

Er is opnieuw een 'probleemwolf' doodgeschoten in Duitsland. De wolf beet in de deelstaat Saksen twee honden dood. Ook kwam het beest dichtbij mensen.

Wolven zijn streng beschermde dieren in Duitsland, maar bij hoge uitzondering mogen ze toch afgeschoten worden. Bijvoorbeeld wanneer er gevaar dreigt voor de bevolking. In april 2016 werd er ook al een wolf afgemaakt: die had in Nedersaksen mensen op enkele meters afstand genaderd en een aangelijnde hond gebeten.

Ook in Nederland worden steeds vaker wolven gespot. In maart vorig jaar werd er een wolf doodgereden in Drenthe en in oktober werd er een gesignaleerd op de Veluwe. Een jonge Duitse wolvin, genaamd Naya, zwierf wekenlang door Nederland aan het eind van het jaar. Ze heeft onder meer reeën en hazen doodgebeten. Volgens kenners is het slechts een kwestie van tijd tot er meer wolven opduiken in Nederland.

 1. Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

  Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

  In Brazilië is grote woede ontstaan over de dood van een 5-jarige jongen. Hij viel van de negende etage van een flat in de noordoostelijke stad Recife, terwijl hij onder de hoede was van de vrouw bij wie zijn moeder het huishouden doet. Op videobeelden is te zien hoe de vrouw het jochie in een lift achterlaat en op een van de bovenste knoppen drukt. ,,Waarom? Ze heeft mijn zoon de dood in laten gaan’’, zegt moeder Mirtes. ,,Maar ik wil gerechtigheid.’’
 2. Verdwijning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’
  Update

  Verdwij­ning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’

  De vermeende moordenaar van de destijds 3-jarige Madeleine McCann ‘wilde iets kleins vangen en dagenlang gebruiken’. Dat schreef de nieuwe hoofdverdachte Christian Brückner (43) uit Braunschweig ruim zes jaar na de verdwijning van de Britse peuter in een chatbericht aan een vriend, meldt Der Spiegel. Het Duitse Openbaar Ministerie onderzoekt of de meervoudig veroordeelde kindermisbruiker ook betrokken was bij de verdwijning van een 5-jarig meisje in de deelstaat Saksen-Anhalt.