Volledig scherm
© Shutterstock

Duitse vader verdrinkt bij poging hond en vrouw uit rivier te redden

In het Beierse Münster is een 42-jarige man omgekomen toen hij zijn vrouw en zijn hond uit een rivier wilde redden. De hond was tijdens een wandeling in het water van de Münsterer Alte gesprongen, maar kwam daar in problemen door een draaikolk.

De vader maakte vrijdagavond, met zijn vrouw en drie kinderen, een ommetje toen op enig moment de hond van de familie de rivier insprong die door Münster stroomt. De viervoeter, een Berner Sennenhond, werd echter door een werveling onder water getrokken, verklaart de politie van de Duitse plaats.

Toen het dier daardoor dreigde te verdrinken, sprong eerst de 24-jarige vrouw van de man in het water. Toen ook zij in nood kwam, sprong de man haar achterna. Een 14-jarige dochter wist de vrouw met een stok aan de kant te krijgen, maar bij de man lukte dat niet meteen.

Twee kinderen van het gezin snelden weg om hulp te halen. De vader werd uiteindelijk met veel moeite bewusteloos uit het water gehaald en met een traumaheli naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij. Het kadaver van de hond werd later stroomafwaarts gevonden.

  1. Man opent vuur in wachtkamer ziekenhuis Tsjechië, zeker zes doden en twee gewonden

    Man opent vuur in wachtkamer ziekenhuis Tsjechië, zeker zes doden en twee gewonden

    In een ziekenhuis in Ostrava, in het het noordoosten van Tsjechië heeft een man zeker zes mensen doodgeschoten. Twee mensen raakten gewond. De slachtoffers zaten allen in een wachtkamer. Het ziekenhuis is ontruimd en de politie heeft een foto vrijgegeven van de dader. Rond 10.30 uur werd de auto van de dader getraceerd. De bestuurder had zichzelf vlak daarvoor door het hoofd geschoten. Hij moet nog worden geïdentificeerd.
  2. Echtpaar op huwelijksreis zwaar verbrand bij vulkaanuitbarsting

    Echtpaar op huwelijks­reis zwaar verbrand bij vulkaanuit­bar­sting

    Onder de gewonden van de vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse White Island zijn de Amerikaanse toeristen Lauren en Matthew Urey (32 en 36). Zij waren op huwelijksreis en hadden een excursie naar White Island geboekt. Op het moment dat de vulkaan uitbarstte waren er 47 mensen op het vulkaaneiland. Van hen zijn 31 met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 27 van hen hebben op meer dan 70 procent van hun lichaam brandwonden.