Volledig scherm
De vermiste Marinus Johannes Schoneveld. © Duitse politie

Duitse politie zoekt al sinds woensdag naar Nederlander Marinus (67)

De Duitse politie is sinds woensdag op zoek naar de Nederlander Marinus Johannes Schoneveld (67). Die verdween in Erfurt (Oost-Duitsland) tijdens een toeristisch uitje met zijn familie, schrijft de politie in een vermissingsbericht dat donderdag al verspreid werd.

Maar Schoneveld is nog altijd niet gevonden, stelt een woordvoerder van de politie in de deelstaat Thüringen. ,,Ons onderzoek loopt nog steeds, maar we hebben geen idee wat er met hem is gebeurd. We hebben nog geen enkele aanwijzing.”

Volgens het bericht van de politie heeft Schoneveld dringend medicijnen nodig. Hij werd woensdagmiddag rond 13.15 uur voor het laatst gezien in de Schlösserstrasse in de binnenstad van Erfurt. De politie hield er donderdag rekening mee dat de Nederlander zou hebben geprobeerd om lopend zijn hotel in het zo’n 35 kilometer verderop gelegen Georgenthal te bereiken. ‘Vermoedelijk is hij de weg kwijt en is hij ergens in Erfurt', schreef de politie in het vermissingsbericht dat in de Duitse media werd verspreid.

Schoneveld is 1,92 meter lang, had op het moment van zijn verdwijning een stoppelbaardje en loopt ietwat gebukt. De verstokte roker, die goed Nederlands, Engels en Duits spreekt, was gekleed in een rood-wit gestreept shirt, een korte broek met veel zakken, een bruine jas en bruine, versleten schoenen. 

  1. Nederlandse toerist Yorian (30) al weken spoorloos verdwenen in Zwitserland

    Nederland­se toerist Yorian (30) al weken spoorloos verdwenen in Zwitser­land

    Er zijn grote zorgen over het lot van een Nederlandse toerist die al een paar weken vermist wordt in Zwitserland. De 30-jarige Yorian Kooiman uit Rotterdam was op wandelvakantie in de omgeving van bergpas Rigi Scheidegg, maar laat sinds vrijdag 6 september helemaal niets meer van zich horen. Familie en vrienden maken zich ernstig zorgen en vrezen dat hem iets ernstigs is overkomen. ,,Zijn leven is mogelijk in gevaar.”