Volledig scherm
Het stadsdeel Kladow telt meerdere hengelsportverenigingen dankzij zijn ligging aan de rivier de Havel © Videostill YouTube

Duitse jeugdleider vast voor seksueel misbruik: verdacht van ruim 100 gevallen

De politie in Berlijn heeft een 50-jarige man gearresteerd op verdenking van ernstig seksueel misbruik van minstens 136 jongens. De verdachte was de afgelopen 20 jaar jeugdleider bij verschillende sportverenigingen in de Duitse hoofdstad, waaronder een visclub.

De man werd opgepakt in zijn caravan aan de zuidwestkant van Berlijn. De woonwagen stond op het terrein van een hengelsportvereniging in het district Spandau (stadsdeel Kladow). De arrestatie vond al op 1 november plaats, maar politie en justitie maakten de aanhouding pas vanmiddag bekend omwille van het onderzoek.

Tijdens een huiszoeking in de caravan vond de politie talrijke artikelen die volgens de verklaringen van slachtoffers werden gebruikt bij het vermeende misbruik. Onderzoek van de gegevensdragers van de verdachte moet uitwijzen of hij ook foto's en video's maakte van het vermeende misbruik.

De 50-jarige jeugdleider zou de afgelopen drie jaar minstens vier jongens in de leeftijd van acht tot elf jaar seksueel hebben misbruikt. In de aanklacht tegen de man staan volgens Duitse media meer dan 136 gevallen van ernstig seksueel misbruik. De politie vermoedt dat dit het topje van de spreekwoordelijke ijsberg is.

  1. Vrees voor dertien doden Nieuw-Zeeland, vermiste Nederlander (66) weer terecht

    Vrees voor dertien doden Nieuw-Zee­land, vermiste Nederlan­der (66) weer terecht

    Acht mensen worden nog vermist na de uitbarsting van de vulkaan op het Nieuw-Zeelandse eiland White Island. Van de 47 mensen die op het eiland waren, zijn vijf mensen om het leven gekomen en 31 in het ziekenhuis opgenomen. Dat heeft de Nieuw-Zeelandse politie bekendgemaakt. Van de vermisten wordt gevreesd dat ze niet meer in leven zijn. Een Nederlander die als vermist werd opgegeven is weer terecht, zo laat zijn broer aan deze nieuwssite weten.