Volledig scherm
Een man drinkt een ‘El Chapo’ biertje. © AFP

‘Drink als een Mexicaanse drugsbaron’: dochter El Chapo lanceert biertje vernoemd naar haar vader

Alejandrina Guzmán, de dochter van de Mexicaanse drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán lanceert een biermerk met de naam van haar beroemde vader, die momenteel een levenslange gevangenisstraf uitzit in de Verenigde Staten.

Het biertje, simpelweg ‘El Chapo’ geheten, maakt deel uit van Guzmáns merk ‘El Chapo 701’, dat ook al een kledinglijn op de markt bracht en vernoemd is naar de positie die het Amerikaanse tijdschrift Forbes haar vader in 2009 toekende op de lijst van rijkste mannen ter wereld. Het blad schatte dat Guzmán destijds zo’n 1 miljard dollar waard was.

Ambachtelijk bier

,,Het is een ambachtelijk gebrouwen bier met vier procent alcohol. Dit prototype is een lager en gemaakt van mout, rijst en honing en het is dus erg goed’’, vertelt verkoopster Adriana Ituarte. ,,Het idee is dat het verkocht zal worden bij bars en cafés die ambachtelijk gebrouwen bier verkopen.’’

Een flesje van 335 milliliter zal 70,10 pesos kosten, omgerekend zo’n 3,35 euro.

El Chapo werd wereldberoemd na zijn ontsnappingen uit onder meer een van Mexico’s best beveiligde gevangenissen. Hij zit een levenslange gevangenisstraf uit in de Verenigde Staten voor moord, drugssmokkel en witwassen.   

Volledig scherm
Flesjes ‘El Chapo’-bier. © AFP
Volledig scherm
Caps van het merk ‘El Chapo 701’, dat onder meer kleding, drank en sieraden op de markt breng. © AFP
 1. Nederlandse cruisegangers stiekem naar huis gevlogen, Marathon van Tokio weert recreanten
  liveblog corona

  Nederland­se cruisegan­gers stiekem naar huis gevlogen, Marathon van Tokio weert recreanten

  Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

  Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

  Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richtten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.