Volledig scherm
© screenshot

Drie pitbulls bijten 9-jarig meisje dood in Detroit

In Detroit, in de Amerikaanse staat Michigan, kwam gisteren een negenjarig meisje om het leven bij een aanval van drie honden. Ze vielen Emma Valentina Hernandez 's middags aan, toen ze met haar broer aan het spelen was in een steeg.

Het ging om volbloed pitbulls of honden die waren gekruist met pitbulls. Ze ontsnapten uit een tuin en renden af op het meisje, dat aan het fietsen was. Omstaanders probeerden haar nog te bevrijden uit de muil van een van de honden.

,,Ik nam een baksteen en gooide die recht naar de hond”, vertelt buurman Edward Cruz aan Amerikaanse media. ,,Ze liepen allemaal weg, en ik bleef bij het meisje om te zien of ze oké was. Ik riep om hulp.” Een vriend van de eigenaars schoot een van de honden dood.

Ziekenhuis

Emma liep zware verwondingen op aan haar hals, vertelt omwonende Deborah Golden. Samen met de vader van het kind probeerde ze het slachtoffer nog te reanimeren. Het meisje werd nog naar een kinderziekenhuis gebracht, maar dat mocht niet baten.

Emma’s vader Armando had de eigenaar van de honden eerder al had gewaarschuwd dat zijn hek niet stevig genoeg was om de dieren tegen de houden, meldt het plaatselijke radiostation WWJ.

Aanleiding

Waarom de aanval plaatsvond, is nog onduidelijk. ,,Het zijn geen kwaadaardige honden”, weet Cruz. “Het zijn echt lieve en zachtaardige honden, ik weet niet wat hen bezielde.”

De eigenaar van de pitbulls, een 33-jarige man, werd opgepakt, en ook de twee overgebleven honden zitten opgesloten. De familie van Emma Valentina Hernandez heeft een crowdfundingpagina opgezet om geld in te zamelen voor haar begrafenis.

Volledig scherm
© AP
  1. Modemerk onder vuur vanwege hoodies met ‘kogelgaten’ en plaatsnamen schietpartijen VS

    Modemerk onder vuur vanwege hoodies met ‘kogelgaten’ en plaatsna­men schietpar­tij­en VS

    Het Amerikaanse modemerk Bstroy, opgericht door hiphopfanaten Brick Owens en Dieter Grams, ligt onder vuur omdat het zogenoemde hoodies (shirts met capuchon) op de markt brengt met ‘kogelgaten’ en namen van steden in de VS waar de afgelopen jaren veel doden vielen bij schietpartijen. De tijdens de New York Fashion Week gepresenteerde collectie is bij velen in het verkeerde keelgat geschoten.