Volledig scherm
Politie en hulpverleners bij de plaats van het ongeval. © AP

Drie doden en 23 gewonden bij ernstig busongeluk Ottawa

Bij een ernstig busongeval in de Canadese hoofdstad Ottawa zijn zeker drie mensen om het leven gekomen. Ook raakten 23 mensen gewond toen een dubbeldekker tegen een overkapping reed bij een busstation. 

Bij het ongeluk kwamen twee passagiers om het leven en één persoon die op het stationsplatform stond. Dat maakte burgemeester Jim Watson vrijdagavond bekend op een persconferentie. Volgens hem zijn veel van de gewonden er ernstig aan toe.

Eerder op de avond sprak een politiechef nog van ,,een aantal dodelijke slachtoffers’’, zonder daarbij exacte aantallen te noemen. Een politieverklaring maakte aanvankelijk melding van zeker zeventien gewonden, van wie negen ernstig. 

Het ongeluk vond plaats aan het begin van de vrijdagmiddagspits op station Westboro in het westen van de Canadese hoofdstad. De bus boorde zich met de rechterzijde in de overkapping. De schade is enorm. Een groot deel van de bovenste verdieping en de voorkant van bus raakten daardoor beschadigd. Volgens een van de inzittenden begon de bus vlak voor het ongeluk te zwenken.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft op Twitter de families van de slachtoffers gecondoleerd. Ook dankte hij de mensen die eerste hulp verleenden.

Volledig scherm
Hulpverleners dragen een gewonde weg. © AP