De Britse premier Boris Johnson verdedigt zich in het Britse parlement tegen beschuldigingen van feestjes in zijn ambtswoning gedurende de coronapandemie.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson verdedigt zich in het Britse parlement tegen beschuldigingen van feestjes in zijn ambtswoning gedurende de coronapandemie. © AFP

Downing Street zegt ‘sorry’ tegen koningin vanwege feestjes tijdens rouw om prins Philip

updateMedewerkers van de Britse premier Boris Johnson vierden vorig voorjaar aan de vooravond van de begrafenis van prins Philip twee afscheidsfeestjes in de ambtswoning op Downing Street 10. Het kantoor van Johnson heeft vandaag zijn excuses aangeboden aan koningin Elizabeth voor het incident.

  1. Negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten in school Texas, VS reageert geschokt
    Update

    Negentien kinderen en twee leraren doodgescho­ten in school Texas, VS reageert geschokt

    Een 18-jarige jongeman heeft in een basisschool in de Amerikaanse staat Texas negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten, meldt de Texaanse staatspolitie. De kinderen variëren in leeftijd van 7 tot 10 jaar. De schutter werd ter plekke door politieagenten doodgeschoten. De schietpartij leidt in de Verenigde Staten tot geschokte reacties. Het gaat om de dodelijkste schietpartij op een basisschool in tien jaar tijd.