Volledig scherm
Lange rijen voor de douane op John F. Kennedy International Airport in New York na een uitval van het computersysteem. © AP

Douane luchthavens VS weer op gang na computerstoring

UPDATEDuizenden arriverende reizigers hebben vrijdag op verschillende Amerikaanse luchthavens enige uren te maken gehad met grote vertragingen door een landelijke computerstoring bij de douanedienst. Dat meldt de Customs and Border Protection (CBP).

De storing begon in de loop van de middag (lokale tijd) en aan het begin van de avond meldden de autoriteiten dat het probleem was opgelost. Het verwerken van passagiers is inmiddels hervat. Er waren volgens de CBP geen aanwijzingen dat er kwade opzet in het spel was.

Tijdens het ongemak verwerkte de douane passagiers via alternatieve procedures. Die duurden volgens de CBP wel beduidend langer dan normaal, waardoor vertragingen optreden.

Reizigers op verschillende luchthavens postten beelden op sociale media waarop lange wachtrijen bij de checkpoints te zien zijn. 

Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) heeft de storing niet geleid tot veranderingen in de vluchtschema’s. De storing treft ook geen vertrekkende vluchten op de luchthavens. Volgens luchthaven Schiphol zijn vluchten naar Nederland niet vertraagd door de storing.

Per dag verwerkt de CBP gemiddeld 358.000 passagiers en bemanningsleden.

  1. Nederlandse toerist Yorian (30) al weken spoorloos verdwenen in Zwitserland

    Nederland­se toerist Yorian (30) al weken spoorloos verdwenen in Zwitser­land

    Er zijn grote zorgen over het lot van een Nederlandse toerist die al een paar weken vermist wordt in Zwitserland. De 30-jarige Yorian Kooiman uit Rotterdam was op wandelvakantie in de omgeving van bergpas Rigi Scheidegg, maar laat sinds vrijdag 6 september helemaal niets meer van zich horen. Familie en vrienden maken zich ernstig zorgen en vrezen dat hem iets ernstigs is overkomen. ,,Zijn leven is mogelijk in gevaar.”