President Donald Trump.
Volledig scherm
President Donald Trump. © AFP

Donald Trump dreigt Iran via Twitter

President Donald Trump heeft vanavond een niet mis te verstane boodschap afgegeven aan Iran. In een bericht op Twitter laat hij weten dat als het land wil vechten, dat het einde zal betekenen voor Iran. Trump geeft aan bedreigingen niet te zullen accepteren. 

De spanning tussen beide landen loopt al een tijdje op. Het Pentagon zei eerder deze maand dat de VS geen conflict zoekt met Iran, maar dat Washington wel klaar is om ‘de Amerikaanse troepen en belangen in de regio te verdedigen’. ,,We hebben aanwijzingen dat de Iraniërs de voorbereidingen opvoeren om offensieve operaties uit te voeren tegen de Amerikaanse troepen en onze belangen’’, aldus het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Verhoudingen slecht

De Amerikaans-Iraanse verhoudingen zijn al tijden slecht. Vorige maand maakten de VS bekend dat het de Iraanse Revolutionaire Garde als een terroristische organisatie wil gaan bestempelen, wat door Iran als een regelrechte provocatie wordt beschouwd. De Iraniërs hebben op hun beurt gedreigd met afsluiting van de Straat van Hormuz, een belangrijke handelsroute. Bijna een vijfde van het oliegebruik wereldwijd passeert door de zeestraat.