Volledig scherm
President Donald Trump. © AFP

Donald Trump dreigt Iran via Twitter

President Donald Trump heeft vanavond een niet mis te verstane boodschap afgegeven aan Iran. In een bericht op Twitter laat hij weten dat als het land wil vechten, dat het einde zal betekenen voor Iran. Trump geeft aan bedreigingen niet te zullen accepteren. 

De spanning tussen beide landen loopt al een tijdje op. Het Pentagon zei eerder deze maand dat de VS geen conflict zoekt met Iran, maar dat Washington wel klaar is om ‘de Amerikaanse troepen en belangen in de regio te verdedigen’. ,,We hebben aanwijzingen dat de Iraniërs de voorbereidingen opvoeren om offensieve operaties uit te voeren tegen de Amerikaanse troepen en onze belangen’’, aldus het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Verhoudingen slecht

De Amerikaans-Iraanse verhoudingen zijn al tijden slecht. Vorige maand maakten de VS bekend dat het de Iraanse Revolutionaire Garde als een terroristische organisatie wil gaan bestempelen, wat door Iran als een regelrechte provocatie wordt beschouwd. De Iraniërs hebben op hun beurt gedreigd met afsluiting van de Straat van Hormuz, een belangrijke handelsroute. Bijna een vijfde van het oliegebruik wereldwijd passeert door de zeestraat.

  1. Jongen verbrijzelt kaak nadat batterij e-sigaret in mond explodeert
    update

    Jongen verbrij­zelt kaak nadat batterij e-sigaret in mond explodeert

    Het gezaghebbende Amerikaanse medische tijdschrift New Engeland Journal of Medicine heeft schokkende foto's gepubliceerd van de ernstige verwondingen die een 17-jarige jongen opliep nadat een e-sigaret in zijn mond was ontploft. Traumachirurg Katie Russell van de universiteit in Salt Lake City (Utah) meldt bij de beelden dat het slachtoffer na het incident verdampt tandvlees had, brandwonden in en rond zijn mond, een deels verbrijzelde onderkaak en meerdere tanden moet missen.