Volledig scherm
Een patiënt met het coronavirus onder behandeling in een Chinees ziekenhuis. © EPA

Dokter Liang Wudong na negen dagen overleden aan dodelijke corona-infectie

De 62-jarige Chinese dokter Liang Wudong is vanochtend overleden aan infectie met het coronavirus, meldt de Wuhan Evening Post. Hij is een van de 41 dodelijke slachtoffers die het virus heeft geëist. Eerder meldden lokale media dat hij coronapatiënten zou hebben behandeld in Wuhan. Maar dat lijkt niet te kloppen, de dokter ging in juni afgelopen jaar met pensioen. 

Op 16 januari ging Wudong met klachten van pijn in de borst en een verward gevoel naar het ziekenhuis in de Hubei provincie, waar ook de stad Wuhan ligt, het epicentrum van de uitbraak. Toen infectie met het corona-virus werd vermoed, moest hij direct in quarantaine en werd hij overgeplaatst naar het Jinyintan Ziekenhuis voor behandeling. 

Het dodental is opgelopen tot 41. 1300 anderen zijn geïnfecteerd. Ook in de VS en Frankrijk zijn er besmettingen ontdekt. Mensen die besmet zijn hebben meestal last van griepachtige verschijnselen als hoesten, druk op de borst en koorts. Maar onderzoekers waarschuwen dat niet iedereen die besmet is ook symptomen krijgt, en de ziekte toch overdraagbaar is. 

In quarantaine 

In Groot-Brittanië zijn een tiental mensen onderzocht die Wuhan hadden bezocht. Zij bleken niet geïnfecteerd. Andere mensen worden nog onderzocht. 

Ook tekenleraar Michael Hope werd onderzocht. Hij had heftige griepverschijnselen na terugkeer uit de stad Wuhan. Toen het coronavirus bij hem werd vermoed, moest hij 28 uur in quarantaine, zegt de leraar tegen The Guardian. Het was een surrealistische ervaring, vertelt hij. Hij werd opgehaald door mensen ‘in ruimtevaartpakken’, en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hope mocht naar huis toen bleek dat het toch gewoon griep was. Veel mensen hebben in deze tijd van het jaar last van verkoudheid en griep. Griepverschijnselen zijn moeilijk te onderscheiden van symptomen van het coronavirus.

 1. Ontsnapte Russin weer in quarantaine, Nederlandse cruisegangers vlogen stiekem naar huis
  liveblog corona

  Ontsnapte Russin weer in quarantai­ne, Nederland­se cruisegan­gers vlogen stiekem naar huis

  Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

  Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

  Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richtten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.