De storm bij Ottawa in Canada vernielde onder meer elektriciteitspalen en -kabels, waardoor ook auto's beschadigd werden en vast kwamen te zitten.
Volledig scherm
De storm bij Ottawa in Canada vernielde onder meer elektriciteitspalen en -kabels, waardoor ook auto's beschadigd werden en vast kwamen te zitten. © AP

Dodental noodweer Canada loopt op tot acht, vele huishoudens zonder stroom

Nieuws/UpdateHet dodental als gevolg van de hevige onweersbuien in het oosten van Canada is gestegen tot ten minste acht. Dat hebben de Canadese autoriteiten zondag bekendgemaakt. De stormen, die zaterdagmiddag meer dan twee uur duurden en de kracht hadden van een tornado, lieten een spoor van vernieling achter in delen van Ontario en Quebec.

  1. Noodtoestand aan Amerikaans-Mexicaanse grens: ‘Biden moet nu ingrijpen’

    Noodtoe­stand aan Amerikaans-Mexicaanse grens: ‘Biden moet nu ingrijpen’

    51 migranten uit Midden-Amerika bezweken deze week in een oververhitte vrachtwagen langs een smokkelroute in Texas. De gruwelijke gebeurtenis illustreert het migratieprobleem waar de Verenigde Staten al jaren mee kampt. Veel Amerikanen en migranten hopen dat president Joe Biden het strenge migratiebeleid van voorganger Donald Trump hervormt. Het lijkt echter maar niet te lukken om een goede oplossing te vinden.