Een Saoedische militair nabij Jizan.
Volledig scherm
Een Saoedische militair nabij Jizan. © REUTERS

‘Doden en gewonden door raketaanval Houthi’s op Saudisch vliegveld’

Op het vliegveld in de Saudische stad Jizan zijn een onbekend aantal doden en gewonden gevallen door circa tien raketten, meldt de Turkse nieuwszender TRT. Die projectielen zouden zijn afgevuurd vanuit Jemen door Houthi-rebellen. Volgens een zegsman van de rebellen gaat het om tientallen doden en gewonden. Saudi-Arabië stelt zes raketten uit de lucht te hebben gehaald. 

Jizan ligt in het zuidwesten van Saudi-Arabië op ongeveer 50 kilometer van de grens met Jemen. Jemenitische Houthi-rebellen voeren de laatste maanden vaker bombardementen uit op doelwitten in Saudi-Arabië.

De rebellenbeweging heeft al jaren een groot deel van Jemen in handen, waaronder de hoofdstad Sanaa. Een coalitie onder leiding van Saudi-Arabië probeert hen te verdrijven. In de oorlog zijn al tienduizenden doden gevallen. Ook kampt Jemen met een groot voedseltekort.

Hoe groot de schade is na de raketaanval is nog niet duidelijk. Saudi-Arabië heeft gemeld zes van de tien raketten uit de lucht te hebben gehaald, maar nog niks gemeld over mogelijke doden en gewonden.