Volledig scherm
Sofie Muylle en haar vriend Wouter C. © HLN

DNA-spoor gevonden op arm van vermoorde Belgische Sofie

Bijna drie maanden nadat de Vlaamse Sofie Muylle (27) op het strand van Knokke werd vermoord, is er op haar arm een dna-spoor gevonden dat waarschijnlijk van de dader is. Dat bevestigt een woordvoerder van de recherche tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De jonge vrouw werd op 22 januari verstikt teruggevonden onder een houten terras.

Volledig scherm
De man met de blauwe jas. © VTM

Tot een doorbraak leidt de vondst van het dna-spoor nog niet. Het is ook nog niet bekend of het om speeksel, bloed of iets anders gaat. Al vijftien personen hebben een dna-test gedaan, maar er is nog geen match. Er is niet met zekerheid te zeggen of het dna-spoor te linken is aan de moordenaar van Sofie, maar de recherche vermoedt dat de kans groot is.

De hoofdverdachte in de zaak is nog altijd 'de man 
met de blauwe jas', die zich nog steeds niet heeft gemeld bij de politie. De man hing na de vondst van het lichaam nog uren rond op het strand en gedroeg zich vreemd. Op verschillende camerabeelden is te zien dat hij huppelde op het strand, iets leek te zoeken en boos werd. De politie vermoedt dat het zijn dna is, dat op de arm van Sofie werd gevonden, maar dat is niet zeker.

Tips

Drie maanden na de dood van Sofie zit het onderzoek opnieuw in een stroomversnelling. Na twee uitzendingen in het Belgische opsporingsprogramma Faroek kwamen al meer dan honderd tips binnen, die nog altijd worden onderzocht. Een woordvoerder van het parket van Brugge bevestigt dat er een dna-spoor is gevonden, maar wil verder geen commentaar geven. ,,Het onderzoek loopt nog.’’

Sofie Muylle verdween na een stapavond met haar 30-jarige nieuwe vriend. Uren later vonden wandelaars haar met ontblote buik en lichte verwondingen in het gezicht levenloos onder het houten terras van Le P’tit Bedon, een strandtent in badplaats Knokke, vlakbij de grens met Zeeland.

Haar nieuwe vriend gold lange tijd als hoofdverdachte in de zaak. Wouter C. (30), een dokterszoon uit Brugge, is een bekende bij de politie vanwege eerdere mishandeling, drugsmisdrijven en oplichting. Hij werd net als vier anderen aangehouden, maar vanwege gebrek aan bewijs vrijgelaten.