Op dit satellietbeeld, vrijdag vrijgegeven door Maxar Technologies, zijn de vernielingen aan huizen en wegen in Lyman (Donbas) te zien. Het stadje ligt vlakbij Severodonetsk, dat ook zwaar onder Russisch vuur ligt.
Volledig scherm
Op dit satellietbeeld, vrijdag vrijgegeven door Maxar Technologies, zijn de vernielingen aan huizen en wegen in Lyman (Donbas) te zien. Het stadje ligt vlakbij Severodonetsk, dat ook zwaar onder Russisch vuur ligt. © AFP

Dit gebeurde er vannacht: Sjevjerodonetsk dreigt te vallen en ereprijs voor Oekraïense hond

Oorlog OekraïneDe kans bestaat dat het Oekraïense leger zich terugtrekt uit Sjevjerodonetsk, de zwaarbevochten stad in Oost-Oekraïne. Dat meldt Sergej Haidai, gouverneur van de provincie Loehansk.

  1. Bijna 20 migranten omgekomen bij bestorming Spaanse enclave Melilla

    Bijna 20 migranten omgekomen bij bestorming Spaanse enclave Melilla

    Achttien Afrikaanse migranten zijn bezweken aan verwondingen die ze hadden opgelopen bij de bestorming van de grenshekken in de Spaanse enclave Melilla in Marokko. Dat zeggen de autoriteiten in de Marokkaanse grensstad Nador. Eerder hadden die vijf doden gemeld. Bijna tachtig andere migranten en ongeveer 140 agenten en andere veiligheidsmedewerkers raakten gewond. Het meeste veiligheidspersoneel raakte gewond bij de pogingen de migranten tegen te houden, aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.