De directie -  Tine Embrechts van K'do en Ingrid Vanhecke van Zuidzin - nam nog een foto voor hun nieuwe 'droomschool', enkele uren later stortte het gebouw in.
Volledig scherm
PREMIUM
De directie - Tine Embrechts van K'do en Ingrid Vanhecke van Zuidzin - nam nog een foto voor hun nieuwe 'droomschool', enkele uren later stortte het gebouw in. © RV

Directrice Tine kreeg kort voor de ramp nog rondleiding in Antwerpse school: ‘Door het oog van de naald gekropen’

“Het is honderd procent zeker, we gaan verhuizen”, zei Tine Embrechts (44), directeur van basisschool K’do vrijdagmiddag triomfantelijk in de leraarskamer. Hun droomgebouw op het Antwerpse Nieuw Zuid - de ‘KUUB’ - was bijna klaar. Tot enkele seconden later de telefoon rinkelde en de droom uiteenspatte. 

  1. Tyfoon raast door Azië: ruim 100 doden in India, zwaargetroffen China zet zich opnieuw schrap
    video

    Tyfoon raast door Azië: ruim 100 doden in India, zwaarge­trof­fen China zet zich opnieuw schrap

    Noodweer in de westelijke Indiase deelstaat Maharashtra heeft zeker 112 mensen het leven gekost. Tientallen anderen worden nog vermist. De afgelopen dagen is er een recordhoeveelheid regen gevallen tijdens de moesson, het jaarlijkse regenseizoen, met talloze overstromingen en landverschuivingen tot gevolg. Ook China, dat afgelopen week zwaar getroffen werd door noodweer, kan haar borst weer natmaken: tyfoon In-Fa komt er (weer) aan en doet ook Japan en Taiwan aan.