Derde lichaam geborgen na instorting school in opbouw in Antwerpen, hoop op overlevenden slinkt

In de Antwerpse wijk Nieuw Zuid is vrijdagnamiddag een deel van een schoolgebouw in opbouw ingestort, ook een stelling aan het gebouw kwam naar beneden. Daarbij zijn zeker drie dodelijke slachtoffers gevallen. De brandweer zoekt nog steeds verder naar twee vermisten, maar de hoop op overlevenden slinkt. Koning Filip brengt deze namiddag een bezoek aan de plaats van de ramp.

 1. Justitie Nederland begint eigen onderzoek naar dood Carlo (27): ‘Bizar wat daar is gebeurd’
  video
  2

  Justitie Nederland begint eigen onderzoek naar dood Carlo (27): ‘Bizar wat daar is gebeurd’

  Het Nederlandse Openbaar Ministerie begint een eigen onderzoek naar de gewelddadige dood van Carlo Heuvelman (27) op Mallorca. ,,Het is bizar wat daar is gebeurd. De maatschappelijke reactie spreekt voor zich”, zegt woordvoerster Mary Hallebeek. Er zijn officieel nog geen personen als verdachte aangemerkt, omdat het rechtshulpverzoek van de Spaanse politie nog steeds niet binnen is. ,,Maar dat weerhoudt ons er niet van om alvast zelf onderzoek te doen.”
 2. Inwoners verwoeste Belgische steden dreigen met rechter: ‘Tsunami door open zetten stuwdam’
  PREMIUM
  video

  Inwoners verwoeste Belgische steden dreigen met rechter: ‘Tsunami door open zetten stuwdam’

  Aan de oevers van de Vesder-rivier in de Belgische Ardennen groeit de frustratie. Er duiken steeds meer getuigen op die stellen dat de verwoestingen in Verviers, Pepinster, Trooz en Chaudfontaine voor een groot deel te wijten zijn aan de beslissing om de sluizen van een stuwmeer ‘s nachts volledig te openen. Vijftig inwoners hebben zich verenigd in een actiegroep. ‘We zullen er alles aan doen om de waarheid aan het licht te brengen.’