De Amerikaanse president Joe Biden dinsdagavond tijdens een speech op een verkiezingsbijeenkomst voor Terry McAuliffe, de Democratische gouverneurskandidaat in Virginia.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden dinsdagavond tijdens een speech op een verkiezingsbijeenkomst voor Terry McAuliffe, de Democratische gouverneurskandidaat in Virginia. © AP

Democraten onthullen belastingplan: bedrijven en miljardairs moeten Biden-agenda financieren

Vooraanstaande Democratische senatoren hebben dinsdag (lokale tijd) belastingwetgeving gepresenteerd die moet bijdragen aan de financiering van het sociale beleid en de klimaatplannen van president Joe Biden. Het plan, dat uit twee delen bestaat, werd gepresenteerd door de senatoren Elizabeth Warren, Ron Wyden en Angus King.

  1. ‘Heftigste regenval in 20 jaar’ zorgt in Zuid-Italië voor dodelijke aardverschuiving: ‘Het was gruwelijk’

    ‘Heftigste regenval in 20 jaar’ zorgt in Zuid-Ita­lië voor dodelijke aardver­schui­ving: ‘Het was gruwelijk’

    ‘De heftigste regenval in de afgelopen twintig jaar’ heeft voor een allesverwoestende modderstroom en aardverschuiving op het Italiaanse eiland Ischia gezorgd. Woningen zijn vernietigd en bussen en auto’s meegesleurd. Terwijl de zee door de modderstroom bruin is gekleurd, gaat de zoekactie naar vermisten onverminderd door. Zeker één persoon is overleden en minstens twaalf mensen worden nog vermist.