Volledig scherm
Corinne (87) en Robert (85). © Twitter/CNN

Corinne (87) en Robert (85) sterven na huwelijk van 68 jaar met amper één dag verschil

Hij zei dat hij zich geen leven zonder haar kon inbeelden en kreeg gelijk. De 85-jarige Robert Johnson overleed eind november in Minnesota, amper één dag nadat zijn echtgenote Corinne (87) haar laatste adem vredig had uitgeblazen. Het koppel was bijna zeventig jaar getrouwd.

,,Ze hebben een goedgevuld leven gehad en waren klaar om te sterven”, vertelt zoon Brent Johnson aan CNN. Dat zijn ouders na een huwelijk van 68 jaar met amper één dag verschil kwamen te gaan, is volgens Brent geen toeval. ,,Ik heb aan mijn vader ooit gevraagd wat zijn wensen waren, als moeder zou sterven. Hij antwoordde toen dat hij zich geen leven zonder haar kon inbeelden.”

Een voorspelling die werkelijkheid werd voor de hoogbejaarde Amerikaan. Zijn vrouw Corinne Johnson (87) overleed bijna twee weken geleden, op 24 november. Een dag later blies Robert (85) zelf ook zijn laatste adem uit.

Jong geliefden

Als jong geliefden stapten Corinne en Robert, de beste vriend van haar broer, in 1951 in het huwelijksbootje. Samen kregen ze zeven kinderen. Het grootste deel van hun leven brachten Corinne en Robert in elkaars gezelschap door, op hun boerderij in St. Peter, een stad ten zuiden van de Amerikaanse stad Minneapolis. Afgelopen mei pas verruilde het echtpaar hun boerderij voor een verblijf in een zorgtehuis.

Volgens Brent was het huwelijk van zijn ouders gebaseerd op “sterk geloof en toewijding”. Robert werkte ook hard om voor Corinne te kunnen zorgen. ,,Hij wist zeer goed wat er nodig was om een huwelijk te doen slagen. Mijn vader zou zeggen ‘als mama niet gelukkig is, dan is niemand gelukkig’’’, aldus Brent.

 1. Uitgemergelde leeuwen schokken bezoekers dierentuin Soedan: ‘Extreem ondervoed’

  Uitgemer­gel­de leeuwen schokken bezoekers dierentuin Soedan: ‘Extreem ondervoed’

  In de dierentuin van de Soedanese hoofdstad Khartoem is volgens internationale dierenrechtenorganisaties sprake van dramatische misstanden. Bezoekers spotten er deze week een aantal extreem uitgemergelde leeuwen. De broodmagere roofdieren waren letterlijk vel over been en konden bijna niet meer op hun poten staan. Twitteraar Osman Salih uit Soedan is inmiddels via sociale media een actie begonnen voor hulp aan de ten dode opgeschreven leeuwen.
 2. ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederlandse (18) bewerkt slachtoffer met gebroken fles

  ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederland­se (18) bewerkt slachtof­fer met gebroken fles

  In het populaire ski-oord Zell am See is vannacht een 18-jarige Nederlandse vrouw gearresteerd omdat ze een Oostenrijkse leeftijdgenoot zwaar mishandelde tijdens een volgens de politie ‘wild gevecht’. Het slachtoffer belandde zwaargewond in het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en beslist daarna of de vrouw in voorlopige hechtenis blijft, melden Oostenrijkse media.
 1. Cruciale testlancering SpaceX-raket van Elon Musk geslaagd
  Video

  Cruciale testlance­ring Spa­ceX-ra­ket van Elon Musk geslaagd

  SpaceX en zijn grondlegger Elon Musk zijn in de wolken met de succesvolle test van de noodprocedure bij de lancering van een Falcon-raket met een Crew Dragon capsule vanaf Cape Canaveral. Nu de noodprocedure voor bemande vluchten met succes is beproefd, kunnen de Verenigde Staten later dit jaar weer zelf vanaf eigen bodem bemande vluchten de ruimte in te brengen. De eerste staat voor de tweede helft van dit jaar op het programma. Daarbij zal de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA tegen betaling een beroep doen op de diensten van SpaceX.