Complotdenker Micha Kat terug in cel in Noord-Ierland
Micha Kat, die onder meer opruiende en bedreigende video’s maakte gericht tegen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, zit weer vast in een cel in Noord-Ierland. De complotdenker moest daar vandaag voor de rechter komen, omdat hij de voorwaarden had geschonden tijdens de schorsing van zijn voorlopige hechtenis. Hij bleef bedreigende en opruiende tweets versturen via Twitter.
De rechtbank in Belfast besloot vandaag dat Kat (58) blijft vastzitten tot de volgende zitting op vrijdag 3 september, zegt een woordvoerder van het OM in Den Haag. Dan moet Kat opnieuw voor de rechter verschijnen, die dan bepaalt of hij wordt uitgeleverd aan Nederland. Kat moet in Nederland een celstraf uitzitten van zes maanden vanwege een eerdere veroordeling voor smaad en laster. Hij werd vorige maand opgepakt in Noord-Ierland.
De complotdenker wordt in Nederland gezocht voor het beledigen en bedreigen van meerdere mensen, onder wie RIVM-directeur Jaap van Dissel. Dat gebeurde via filmpjes op het onlineplatform Red Pill Journal, die hij samen met Wouter Raatgever en Joost Knevel maakte. Er gaan ongefundeerde complottheorieën rond waarin de RIVM-bestuurder en de burgemeester van Bodegraven beschuldigd worden van satanische pedoterreur.
Begin juli heeft de rechtbank de drie complotdenkers opgedragen per direct te stoppen met hun beschuldigende verhalen. Raatgever is eind juni veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk, voor het verspreiden van de opruiende en bedreigende video’s. De 43-jarige Joost Knevel werd maandag vanuit Spanje aan Nederland overgeleverd. De rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag besloot gisteren zijn voorarrest met twee weken te verlengen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
UPDATE
Bosbranden Canada breiden zich verder uit, duizenden mensen geëvacueerd in Quebec
-
Zeker 15 doden in Haïti door zware overstromingen, gevreesd voor voedseltekorten
In Haïti zijn dit weekeinde zeker 15 mensen om het leven gekomen bij overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van de zware regenval van de afgelopen dagen, zo melden de autoriteiten zondag. -
PREMIUMhuisarts vertelt
Niet zelden ga ik op zoek naar gevonden voorwerpen in de vagina
Een patiënt komt in paniek de spreekkamer van huisarts Rutger Verhoeff binnen. Het condoom is kwijt en zou nog in haar vagina moeten zitten. Hij schrijft erover in de rubriek Huisarts Vertelt. -
PREMIUM
Sadio Mané en andere Senegalese topvoetballers doen dramatische oproep tot vrede in het land
Sadio Mané, Abdou Diallo en andere sterspelers van de Leeuwen van Teranga (de bijnaam van het beroemde voetbalteam van Senegal) hebben een dramatische oproep gedaan tot kalmte in het door politieke gewelddadigheden ontwrichte land. -
Grote groep gewapende mannen valt goudveld in Suriname aan
Een groep van 28 mannen, gewapend met pistolen en automatische geweren, heeft woensdag 6 medewerkers op een goudveld in Suriname aangevallen. Dat meldt de Surinaamse nieuwswebsite Waterkant. De aanval vond plaats nabij het dorp Godo Olo, in het oosten van het land. Het is al langere tijd onrustig in Surinaamse gebieden die rijk zijn aan natuurlijke hulpbronnen, zoals hout, goud en andere delfstoffen.
-
Complotdenker Micha Kat (58) opgepakt in Noord-Ierland vanwege bizarre beschuldigingen
-
-
-
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol? -
Dit betaal je aan tol voor een autovakantie naar Kroatië
Als je op vakantie gaat naar het zuiden, moet je rekening houden met tolwegen en -tunnels. De prijzen zijn de laatste jaren gestegen, maar hoe duur is het eigenlijk om bijvoorbeeld naar Kroatië te rijden?