Colombia stuurt ME naar overbelaste grens met Venezuela
videoDe Colombiaanse autoriteiten hebben oproerpolitie naar de Venezolaanse grens bij Cúcuta gestuurd, nadat grote onrust was ontstaan door een menigte Venezolanen die er het land binnen willen.
Bij de brug die de twee landen verbindt, is een enorm gedrang ontstaan en de oproerpolitie moest worden ingezet om plaatselijke politie en grenswacht bij te staan, meldden Colombiaanse media zaterdag.
Het gedrang is een gevolg van verscherpte identiteitscontroles die de Colombiaanse president afgelopen donderdag heeft aangekondigd. De grenspost Cúcuta krijgt dagelijks ongeveer 37.000 Venezolanen te verwerken. Ze verlaten hun land omdat het door wanbeleid en corruptie in een diepe en uitzichtloze crisis verkeert die onder meer tot hongersnood heeft geleid.
Veel Venezolanen gaan boodschappen doen in Cúcuta, maar talrijke anderen blijven in Colombia. Naar schatting een half miljoen Venezolanen zijn in de afgelopen jaren de grens overgestoken en niet meer teruggekeerd naar Venezuela.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
FBI-agent (79) die jarenlang voor de Russen spioneerde, overleden in Amerikaanse cel
-
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides. -
PREMIUMmet video's
Hoe werd Oekraïense dam opgeblazen? ‘Veroorzaakte mogelijk golf van 12 meter hoog’
Het is niet voor het eerst dat een dam wordt opgeblazen in een oorlogsgebied. Het gebeurde in de Tweede Wereldoorlog, in de Joegoslavische oorlog, recent in Syrië. En nu dus weer, in Oekraïne. Dammenexpert Davide legt uit hoe dat mogelijk is. ‘De gevolgen van een kapotte dam zijn enorm.’ -
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen. -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige.
-
Fraser Island wordt K’gari: Australië corrigeert ‘historische fout’
-
-
-
Chris Christie brengt aantal Republikeinse presidentskandidaten op zes
De voormalige gouverneur van de staat New Jersey Chris Christie heeft zich namens de Republikeinen gemeld als kandidaat voor de presidentsverkiezingen. De 60-jarige Christie nam het in 2016 ook al eens op tegen zijn partijgenoot Donald Trump. -
Peru wijst beroepszaak af, Joran van der Sloot toch donderdag uitgeleverd aan VS
Joran van der Sloot, de hoofdverdachte in de verdwijningszaak van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005, heeft vergeefs geprobeerd zijn tijdelijke uitlevering aan de Verenigde Staten aan te vechten. Het hooggerechtshof in Peru meldt op Twitter dat de 35-jarige Nederlander donderdag wordt overgedragen aan agenten van de Amerikaanse FBI.