Hulpverleners van de Ocean Viking halen afgelopen zondag migranten uit hun leeglopende rubberboot op de Middellandse Zee voor de kust van Libië.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpverleners van de Ocean Viking halen afgelopen zondag migranten uit hun leeglopende rubberboot op de Middellandse Zee voor de kust van Libië. © Benjamin GUILLOT-MOUEIX

Clash tussen hulpverleners en kustwacht op de Middellandse Zee: ‘Jullie moeten hier weg’

In een donkere nacht deze week sloegen twaalf mensen overboord van een rubberboot en verdwenen in de golven van de Middellandse Zee bij Libië. Het is een van de dodelijkste migratieroutes ter wereld. Verslaggever Cyril Rosman is als journalist aan boord van het reddingsschip Ocean Viking. Deel 2 van een dagboek.

  1. Steun VN-lidstaten voor bedreigd Vanuatu: advies gevraagd van Internationaal Gerechtshof
    klimaatverandering

    Steun VN-lidstaten voor bedreigd Vanuatu: advies gevraagd van Internatio­naal Gerechts­hof

    De lidstaten van de Verenigde Naties (VN) willen advies van het Internationaal Gerechtshof over het tegengaan van klimaatverandering. Tijdens de Algemene Vergadering van de VN konden alle landen zich vinden in de adviesaanvraag. Ze willen dat het hof, dat in het Vredespaleis in Den Haag zetelt, duidelijk maakt welke wettelijke verplichtingen landen hebben om het klimaat te beschermen ‘tegen de uitstoot van broeikasgassen door de mens’.