Het opruimen in Zhengzhou is vandaag in volle gang.
Volledig scherm
Het opruimen in Zhengzhou is vandaag in volle gang. © AFP

Chinezen boos over falende preventie overstromingen

China en Taiwan bereiden zich voor op nieuwe stortregens. De tyfoon In-fa zal morgen aan land komen en kan de komende dagen voor nieuw noodweer zorgen in de kustprovincies, aldus Chinese weermannen. China heeft al te maken met ernstige wateroverlast, wat in de Chinese provincie Henan tenminste 56 mensenlevens eiste.

 1. Tyfoon raast door Azië: ruim 100 doden in India, zwaargetroffen China zet zich opnieuw schrap
  Play
  video

  Tyfoon raast door Azië: ruim 100 doden in India, zwaarge­trof­fen China zet zich opnieuw schrap

  Noodweer in de westelijke Indiase deelstaat Maharashtra heeft zeker 112 mensen het leven gekost. Tientallen anderen worden nog vermist. De afgelopen dagen is er een recordhoeveelheid regen gevallen tijdens de moesson, het jaarlijkse regenseizoen, met talloze overstromingen en landverschuivingen tot gevolg. Ook China, dat afgelopen week zwaar getroffen werd door noodweer, kan haar borst weer natmaken: tyfoon In-Fa komt er (weer) aan en doet ook Japan en Taiwan aan.
 2. LIVE | Gewonde door bombrief Oekraïense ambassade in Spanje, Kiev boos over video Von der Leyen
  OORLOG OEKRAÏNE

  LIVE | Gewonde door bombrief Oekraïense ambassade in Spanje, Kiev boos over video Von der Leyen

  Een medewerker van de Oekraïense ambassade in Spanje, in Madrid, is gewond geraakt nadat er een bombrief was bezorgd. Waar de brief vandaan kwam is nog niet bekend. Verder ligt Hongarije niet langer dwars bij de toetreding van Finland en Zweden tot de Navo. Dat zegt de Finse minister van Buitenlandse Zaken Pekka Haavisto, die toevoegt dat Hongarije daar in februari volgend jaar officieel voor tekent. Volg alle ontwikkelingen in het liveblog hieronder.