Taiwanese marine-schepen in de haven van Keelung. Het eiland heeft gisteren vliegtuigen en schepen uitgezonden om 'gepast' te reageren op de Chinese oefeningen.
Volledig scherm
Taiwanese marine-schepen in de haven van Keelung. Het eiland heeft gisteren vliegtuigen en schepen uitgezonden om 'gepast' te reageren op de Chinese oefeningen. © Getty Images

China gaat vandaag toch door met militaire oefeningen rond Taiwan

Het Chinese leger heeft gezegd dat het vandaag de militaire oefeningen rond Taiwan voortzet. Het leger oefent met onderzeebootbestrijding en aanvallen op zee. Eerder zei het land nog dat zondag de laatste oefeningen zouden zijn.

  1. Poetin drijft nucleaire dreiging op: ‘Het Westen is aan het koorddansen, we móeten dit ernstig nemen’
    PREMIUM

    Poetin drijft nucleaire dreiging op: ‘Het Westen is aan het koorddan­sen, we móeten dit ernstig nemen’

    Russisch president Poetin lijkt zijn dreiging met kernwapens een versnelling hoger te schakelen door een nucleaire trein richting Oekraïne te sturen en een test met de nucleaire duikboot Belgorod voor te bereiden. “Het Witte Huis en de CIA nemen de dreiging ernstig. We moeten voorzichtig zijn met wapenleveringen aan Oekraïne, want we zijn aan het koorddansen”, meent professor internationale politiek en kernwapenexpert Tom Sauer (UAntwerpen).