Gevluchte Afghaanse vrouwen en kinderen uit Kunduz in het noordoosten in gebed in een moskee in de hoofdstad Kaboel die hen onderdak biedt.
Volledig scherm
Gevluchte Afghaanse vrouwen en kinderen uit Kunduz in het noordoosten in gebed in een moskee in de hoofdstad Kaboel die hen onderdak biedt. © Getty Images

Canada wil 20.000 kwetsbare Afghanen opnemen

Canada is van plan om meer dan 20.000 kwetsbare Afghanen, onder wie vrouwelijke leiders, mensenrechtenactivisten en journalisten, in het land op te nemen. Dat heeft minister van Immigratie Marco Mendicino vrijdag gezegd. Het doel is hen te beschermen tegen represailles van de Taliban. Het gaat om zowel mensen die Afghanistan willen verlaten als mensen die al in de buurlanden zijn.

  1. Russische ex-president dreigt rechters ICC in Den Haag met raket: ‘Houd de lucht maar goed in de gaten’

    Russische ex-president dreigt rechters ICC in Den Haag met raket: ‘Houd de lucht maar goed in de gaten’

    De Russische ex-president Dmitri Medvedev heeft maandag in een bericht op Telegram gezegd dat het besluit van het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC), om een arrestatiebevel uit te vaardigen tegen de huidige Russische president Vladimir Poetin, verschrikkelijke gevolgen zal hebben voor het internationaal recht. Ook dreigt hij de rechters met het afschieten van een hypersonische raket op het strafhof: ‘Houd de lucht maar goed in de gaten’.