De Russische kolonel-generaal Andrei Serdyukov, bevelhebber van het militaire bondgenootschap CSTO, tijdens de officiële ceremonie die het begin van de terugtrekking van zijn troepen inluidt, donderdagochtend in Almaty.
Volledig scherm
De Russische kolonel-generaal Andrei Serdyukov, bevelhebber van het militaire bondgenootschap CSTO, tijdens de officiële ceremonie die het begin van de terugtrekking van zijn troepen inluidt, donderdagochtend in Almaty. © AP

Buitenlandse troepen beginnen met terugtrekking uit Kazachstan

De buitenlandse troepen onder leiding van Rusland zijn begonnen aan hun vertrek uit Kazachstan. Daar hielpen ze op verzoek van president Kassym-Jomart Tokajev bij het beëindigen van de onrust onder de bevolking, die ontstond na een stijging van de brandstofprijzen.

  1. Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlander niet bij ons bekend’

    Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlan­der niet bij ons bekend’

    De 24-jarige Nederlander die internationaal gezocht wordt voor een moord in een Deens hotel, staat zeer waarschijnlijk op bewakingscamera’s van dat hotel. De beelden zijn overgedragen aan de Deense politie, zegt een woordvoerder van de keten tegen deze site. Het gloednieuwe hotel in hartje Kopenhagen is pas sinds september vorig jaar open voor publiek. ,,Het is een ontzettend heftig incident en we leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer.”