Prins Andrew, vorige week in Schotland waar hij naar de kerk ging met zijn moeder.
Volledig scherm
Prins Andrew, vorige week in Schotland waar hij naar de kerk ging met zijn moeder. © AP

Britten vrezen dat prins Andrew chantabel is, ‘Russen weten meer door informatie gevluchte hulpsheriff’

Schadelijke informatie over vermeende uitspattingen van de Britse prins Andrew is mogelijk in handen van de Russen. Volgens Britse media zou de Britse geheime dienst MI6 zelfs vrezen dat de prins chantabel is.

Terwijl Buckingham Palace heeft benadrukt dat de spraakmakende onthullingen van de Amerikaanse Virginia Giuffre (nu 35) over haar gedwongen seks met prins Andrew (toen ze 17 was) niet waar zijn en er ‘geen enkele vorm van seksueel contact en geen enkele relatie was met Virginia Roberts (de meisjesnaam van Giuffre)’ komen de Britse media nu met het verhaal dat de Russen er meer van kunnen weten.

Het heeft allemaal te maken met de relatie van Andrew met de pedofiele miljardair Jeffrey Epstein (66) die onlangs zelfmoord pleegde in de gevangenis. Hij was in afwachting van zijn proces wegens onder meer het prostitueren van minderjarigen. In haar spraakmakende verklaring op de Amerikaanse nieuwszender NBC zegt Virginia Giuffre dat ze door Epstein meerdere malen was aangeboden aan Andrew. Er zou seks zijn geweest in Londen, New York en op Epsteins Caribische eiland. Epstein had ook een villa in Palm Beach, Florida. De politie daar heeft in het verleden uitgebreid onderzoek gedaan naar de activiteiten van Epstein.

Sheriff

Een van de onderzoekers daar was ene John Mark Dougan. Deze voormalige marinier in het Amerikaanse leger was hulpsheriff in Palm Beach. Dougan heeft inzicht gehad in het dossier Epstein waarin ook al snel de naam van prins Andrew opdook. De laatste heeft nooit ontkend dat hij bevriend was met de miljardair. Hij betreurde het na diens zelfmoord wel dat hij de vriendschap had voortgezet terwijl er al ernstige beschuldigingen waren tegen Epstein. 

De carrière van hulpsheriff Dougan bij de politie van Florida nam plots een andere wending. Hij maakte zich onmogelijk bij collega’s toen hij zich ontpopte als zelfverklaarde klokkenluider en in dat kader ook allerlei wilde beschuldigingen online zette over politiemensen die corrupt zouden zijn en zich in sommige gevallen aan kinderen vergrepen. Terwijl de FBI de beschuldigingen onderzocht, vluchtte Dougan plots naar Rusland waar hij zegt politiek asiel te hebben gevonden. Onder de naam ‘BadVolf’ gaat hij door met zijn ‘klokkenluiderswerk’. Zo was hij onder meer te zien in een documentaire van de Russische propagandazender RT en zegt hij samen te werken met Russische stichtingen.

John Mark Dougan op de Russische tv.
Volledig scherm
John Mark Dougan op de Russische tv. © Facebook

Volgens de Britse krant The Times heeft Dougan in Rusland inmiddels contact gehad met Pavel Borodin, een Russische politicus die goede contacten heeft met Vladimir Poetin. Volgen Britse media is het door dat alles waarschijnlijk dat wat Dougan weet over de zaak Epstein inmiddels ook bij de Russen bekend is en daarmee zouden Russische agenten prins Andrew kunnen bespelen.

Het schandaal rond Jeffrey Epstein doet al weken flink stof opwaaien in de VS. En sinds zijn mysterieuze zelfmoord, komt er nog meer naar buiten. Voormalig Nederlands model Thysia Huisman zegt de Amerikaanse multimiljonair op 18-jarige leeftijd ontmoet te hebben en verkracht te zijn door een Franse partner van hem, de baas van het modellenbureau waar zij destijds voor werkte.

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.