Britse oorlogsveteraan (99) haalt al 28 miljoen op met zijn corona-sponsorloop

videoDe 99-jarige oorlogsveteraan uit het Engelse graafschap Bedfordshire die achter zijn rollator rondjes loopt in zijn tuin om geld in te zamelen voor Britse zorgverleners, heeft al ruim 25 miljoen pond (28 miljoen euro) opgehaald. Na felicitaties van kroonprins William kreeg kapitein Tom Moore vandaag ook complimenten van prins Harry.

  1. Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

    Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

    Urenlang hebben familieleden in Texas in het ongewisse gezeten over het lot van de leerlingen van de basisschool in Texas, waar bij een schietpartij zeker negentien kinderen om het leven zijn gekomen. Sommigen vroegen zelfs hulp op sociale media in een wanhopige poging hun kinderen te vinden. Ziekenhuizen in de omgeving nemen dna-materiaal af van familieleden om zeker te zijn van hun band met de gedode kinderen.
  2. Heroïsche oorlogsveteraan (99) wandelt met rollator 2,3 miljoen euro bij elkaar voor zorgsector

    Heroïsche oorlogsve­te­raan (99) wandelt met rollator 2,3 miljoen euro bij elkaar voor zorgsector

    Een 99-jarige Britse oorlogsheld heeft in amper een week tijd met een heroïsche persoonlijke uitdaging ruim 2,3 miljoen euro opgehaald voor de National Health Service (NHS). De krasse Tom Moore, die eind deze maand een eeuw oud hoopt te worden, beloofde voor zijn aanstaande verjaardag honderd keer de lengte van zijn tuin te zullen wandelen. Zijn actie wordt massaal gesteund. ,,Ik dacht dat ik hooguit 1000 euro zou ophalen.”